OneDrive Microsoft 365, slimme cloudopslag

18 november 2022

OneDrive is een persoonlijke cloudopslaglocatie. Hierdoor heb je toegang tot bestanden en data vanaf verschillende apparaten over het internet. Omdat deze bestanden live gesynchroniseerd worden heb je direct toegang tot de meeste recente aanpassingen van gegevens. OneDrive is mogelijk te gebruiken als applicatie, maar ook gewoon via een web omgeving.

Hoe werkt OneDrive365

OneDrive is een van de handige apps in de Microsoft 365 omgeving. Deze applicatie kijkt of er veranderingen plaatsvinden in de OneDrive map en vervangt de aangepaste bestanden op elk apparaat. Zo zorgt OneDrive dat iedereen up-to-date is met de meest recente informatie. Dit wordt automatisch op de achtergrond gedaan.

Grootste voordelen van OneDrive Microsoft 365

 • Compatibiliteit met verschillende systemen zoals Android en Windows
 • Makkelijk te gebruiken
 • Geautomatiseerd op de achtergrond
 • Microsoft 365 beveiligd
 • Supports multi-media
 • Verwijderde bestanden herstellen tot wel 30 dagen
 • Integratie met alle andere Microsoft 365 producten
 • Simpel en toegankelijk samenwerken

Integratie met andere Microsoft applicaties

Omdat OneDrive onderdeel uitmaakt van het Microsoft 365 pakket heeft OneDrive daarom ook een volledige integratie met de Microsoft 365 omgeving. Dit houdt in dat applicaties met elkaar samen werken om zo een optimale werkomgeving te creëren voor je werknemers. Met OneDrive kan je ook makkelijk en snel bestanden delen met collega’s. Bestanden kunnen ook worden hersteld waardoor gegevens niet meer verloren gaan. Met OneDrive zorg je dus voor een uniforme werkomgeving dat het makkelijk maakt voor de gebruiker.

Samenwerken op een simpele manier

Met OneDrive is het mogelijk om ook tegelijkertijd bestanden zoals Word, Excel of Powerpoint te bewerken. Het volgende is nodig om samen te werken aan deze bestanden:

 • Een gedeelde opslag (OneDrive of SharePoint)
 • Ondersteunende applicaties (Word, Excel, Powerpoint)
 • Een document in moderne bestandsindeling (.docx, pptx of .xlsx)
 • Machtiging voor het openen en bewerken van een document

Zo kan je binnen je bedrijf samen per direct live je documenten maken, bewerken en delen van elk apparaat.

OneDrive File Restore

Zoals hierboven aangegeven kan je ook verwijderde bestanden terughalen. Zo hoef je je niet druk te maken als je per ongeluk een belangrijk bestand kwijtraakt. Met deze functie is het mogelijk om bestanden te herstellen tot 30 dagen terug. Deze functie is makkelijk te gebruiken en helpt zo als valnet voor eindgebruikers.

Mr. Blocks Business Premium

Met Mr. Blocks MS365 business premium pakket zal je altijd up-to-date blijven met applicaties. Zo hoef je je geen zorgen te maken met integratie problemen en is het altijd zeker dat je samen bestanden kan delen en bewerken in een Cloud omgeving met wel 1TB opslag per gebruiker. Door te werken met encryptie, codering en wachtwoorden komt de informatie nooit bij onbevoegden. Zeker bij het delen van persoonlijke informatie, zoals patiëntendossier en financiële gegevens, is dit onmisbaar.

Mr. Blocks staat voor zakelijke vriendschappen. Dat wil zeggen dat je bij Mr. Blocks geen nummertje bent. Een klantenrelatie waardoor er goed meegedacht kan worden welke opties, oplossingen en mogelijkheden het beste bij jouw bedrijf past en dit op een persoonlijke manier samen toe te passen. Met onze kennis van ICT lukt het Mr. Blocks telkens weer onze klanten te ontzorgen.

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn?

Vul hier het contact formulier in en wij nemen
zo snel mogelijk contact met je op!

Support