Sensitivity Labels

Sensitivity Labels
31 mei 2023

Tegenwoordig kan iedereen met elkaar samenwerken in de Cloud binnen je organisatie, maar is de optie er ook om externe personen toegang te verlenen. Wanneer je data door externe personen wordt gebruikt wil je dat natuurlijk op een veilige en beschermde manier onderhouden. Met de sensitivity labels kan dat op een simpele en overzichtelijke manier. Zo kan je gegevens van je organisatie classificeren om zo verschillende beveiligingsinstellingen toe te voegen aan je bestanden.

Wat zijn sensitivity labels?

Sensitivity labels kan je zien als een soort stempel dat wordt toegepast op bijvoorbeeld je mail, excel sheet of word bestand. Als deze stempel op een bestand wordt toegekend kunnen er verschillende acties ondernomen worden. Deze acties kunnen aangepast worden naar eigen wens. Zo kan er een beleid worden aangemaakt waar er bij het versturen van gevoelige data er eerst een autorisatie van een leidinggevende gegeven moet worden.

Wat kan een sensitivity label allemaal?

Tijdens het aanmaken van een sensitivity label kan je verschillende opties instellen. Zo heb je een optie voor het versleutelen (“encryption”) van emailberichten om te voorkomen dat de verkeerde personen toegang krijgen. Je kan ook specifieke personen of groepen machtigen om een bestand te kunnen bewerken en tegelijkertijd een groep aanwijzen die alleen het bestand mag lezen. Ook de mogelijkheid tot markeren van bestanden kan met de sensitivity labels. Zo voeg je met sensitivity labels een watermerk, kop- of voettekst aan documenten toe. Deze kunnen dynamisch ingesteld worden om zo geautomatiseerd mogelijk de documenten van je organisatie te beschermen. Zo hebben de sensitivity labels nog veel meer opties zoals:

  • Inhoud beveiligen in containers, zoals sites en groepen
  • Het label automatisch toepassen op bestanden en e-mailberichten of een label aanbevelen.
  • Stel het standaardkoppelingstype voor delen
  • De beschikbaarheid van het label voor apps en services, waaronder of gebruikers het label kunnen zien en selecteren

Het aanmaken en managen van sensitivity labels

Een administrator kan alle sensitivity labels managen en aanmaken, maar kan ook groepen creëren. Binnen deze groepen kan een administrator aangewezen worden die binnen een specifieke groep zelf de sensitivity labels kan managen en aanmaken voor de mensen in die groep. Zo kan je iemand meer functies geven zonder je gehele omgeving bloot te leggen.

Sensitivity label prioriteit

Wanneer de sensitivity labels aangemaakt zijn komen ze in een lijst terecht. Het is belangrijk om dit te rangschikken waar de hoogste prioriteit label bovenaan staat. De reden is als een sensitivity label een conflict heeft met dezelfde instellingen zorgt de sensitivity label policy er automatisch voor dat de hoogste prioriteit gebruikt wordt.

Mr. Blocks ondersteund

Sensitivity labels kan een overweldigende optie zijn voor vele bedrijven. Toch is het belangrijk om hier gebruik van te maken om zo beter en geautomatiseerd jouw omgeving te beschermen als data buiten de deur verstuurd wordt. Daarom ondersteund Mr. Blocks jouw bedrijf en helpt je de weg te vinden binnen de beveiliging van de sensitivity labels. Dit in de vorm van trainingen om niet alleen jou, maar ook je werknemers duidelijk te maken hoe sensitivity labels werken en waarom deze zo belangrijk zijn. Wacht niet langer en maak een afspraak bij Mr. Blocks om jouw omgeving nog beter te beveiligen.

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn?

Vul hier het contact formulier in en wij nemen
zo snel mogelijk contact met je op!

Support