Optimale Cloud training voor organisaties

Training
31 mei 2023

Cloud wordt tegenwoordig vaker gebruikt in organisaties. Door de schaalbaarheid, betaalmodel, overal toegankelijk en meer is dit daarom een groot onderdeel geworden voor werknemers en hun werk. Toch zijn er nog veel problemen te vinden met het werken van applicaties in de Cloud. Veel organisaties schakelen over zonder voldoende trainingen en vaardigheden te geven aan hun medewerkers waardoor veel tijd verloren gaat.

Onnodig zoeken naar informatie

Alhoewel de digitale werkplek de perfecte plaats is voor medewerkers om in te werken moet een organisatie wel rekening houden met de hoeveelheid applicaties die beschikbaar zijn. Het grote aantal applicaties kunnen voor veel een doolhof aan informatie en mogelijkheden zijn. Hierdoor kan het onoverzichtelijk worden voor vele en verspillen zij onnodig veel tijd. Er is een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat in een normale werkdag ongeveer een uur wordt gespendeerd per werknemer om simpelweg informatie te vinden die zij nodig hebben. Dit komt neer op 5 uur per week, per werknemer aan tijd waar zij vastzitten in een applicatie of omgeving. Volgens het rapport vinden daarom ook 69% van de personen het vinden van informatie voor hun werk te tijdrovend.

Teams staan los van elkaar

De Cloud zorgt voor toegankelijke applicaties die ervoor zorgen voor een makkelijke samenwerking met bestanden en data voor iedereen. Toch blijkt dat veel medewerkers niet zeker weten of iedereen wel dezelfde tools en applicaties gebruiken. Ook is het nog steeds voorkomend dat het gebruik voor dezelfde applicaties er zijn, maar dat medewerkers er toch nog voor kiezen om hun eigen applicaties te gebruiken. Dit kan om meerdere redenen gebeuren zoals het niet goed weten hoe met de nieuwe applicaties om gegaan moet worden of niet goed gestuurd worden naar de nieuwe applicaties. Het gevolg hiervan is dat er meer personen nodig zijn voor het verkrijgen van de juiste informatie, wat weer zorgt voor onnodig gebruik van kostbare tijd.

Goede Cloud training zorgt voor vertrouwen

Met een goede training voor elke medewerker om te leren hoe er universeel moet worden omgegaan met alle verschillende tools en applicaties in de Cloud zorgt voor vertrouwen. Niet alleen het vertrouwen in zichzelf of de applicatie, maar ook hun medewerknemers. Wanneer een team samen vertrouwen hebben in elkaar zorgt dit uiteindelijk ook voor flexibiliteit binnen de organisatie. Zo wordt ieder onafhankelijker van elkaar en kunnen hun optimaal gebruik maken van de applicaties of tools om in te springen of samen te werken. Omdat een medewerker nu afhankelijker is, kan men ook meer op zichzelf richten. Het optimaliseren van hun werkomgeving, productiviteit, creativiteit en focus zal hierdoor groeien.

Mr. Blocks op maat gemaakte Cloud trainingen

Doordat Mr. Blocks werkt op basis van zakelijke vriendschappen. Hierdoor weten we hoe belangrijk het is voor een organisatie in het investeren van een goede relatie. Mr. Blocks geeft daarom trainingen in alle applicaties en tools om een optimale en goede ICT omgeving te hebben. Je kan hier denken aan applicaties zoals alle Microsoft applicaties (SharePoint, Teams, Outlook etc.), maar ook het telefoon systeem en beheer voor je organisatie. Zo zorgt Mr. Blocks voor een toegankelijke manier om jouw medewerkers te leren omgaan met alle applicaties en tools.

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn?

Vul hier het contact formulier in en wij nemen
zo snel mogelijk contact met je op!

Support