Remote Desktop – toegang op afstand

Remote Desktop
31 mei 2023

Met een remote desktop app kan je via een device op elke locatie verbinding maken met een computer. Deze toegang op afstand zorgt ervoor dat je niet langer aan een locatie gebonden bent. Hiermee krijgt de gebruiker geheel of gedeeltelijk toegang tot de computer om gebruik te maken van programma’s, bestanden en netwerkbronnen op de mee verbonden computer.

Voorwaarden om een verbinding tot stand te brengen

Er moeten technische voorwaarden vervuld worden om een remote verbinding tot stand te brengen. De computer moet of op hetzelfde netwerk of met het internet verbonden zijn. Zorg er dus voor dat met een van deze opties een stabiele verbinding is gemaakt voordat je connectie probeert te maken. Zorg dat de optie voor een remote verbinding ingeschakeld staat op je desktop. En tot slot is het nodig dat je toegang tot het netwerk en rechten hebt om verbinding te maken met de remote app. Wanneer een volledige verbinding tot stand is gekomen kan je:

  • De programma’s en toepassingen van de externe computer gebruiken
  • Bestanden op deze computer openen en bewerken
  • Bestandsoverdracht gebruiken
  • Netwerkbronnen gebruiken die beschikbaar zijn op de externe computer
  • Apparaat instellingen beheren
  • Software installeren

Is een remote desktop connectie veilig

Met een remote desktop protocol heb je maatregelen die risico’s beperken. Deze kunnen doorgenomen worden aan werknemers om zo beveiligd mogelijk connectie te leggen. Hieronder de maatregelen om een veilige omgeving te maken en behouden:

  1. Zorg dat medewerkers de connectie maken met een VPN verbinding naar het bedrijfsnetwerk toe
  2. Houd je computers en servers up-to-date om zo ook de beveiliging en functies optimaal te houden
  3. Zorg dat alleen sterke en unieke wachtwoorden worden gebruikt en stel een limiet in na hoeveel foute inlogpogingen een gebruikersaccount wordt geblokkeerd
  4. Maak waar mogelijk gebruik van MFA. Bekijk onze insight over MFA voor meer informatie

Waarom remote desktop en niet de Cloud

Veel bedrijven werken al in of zijn bezig met het overstappen naar de Cloud. Alhoewel dit een optie is voor vele bedrijven kan je er toch nog voor kiezen om voor een remote app te gaan. Een van de belangrijkste redenen voor het gebruik van remote app is dat sommige applicaties niet, of nog niet, kunnen geïntegreerd worden met de Cloud services. Niet alleen de Cloud services kan dit probleem hebben. Bepaalde besturingssystemen kunnen applicaties ook niet draaien en een remote app kan dit verhelpen om toch toegang en gebruik te maken van de applicaties. Remote app is ook ideaal wanneer er een zwaar programma gedraaid moet worden waar de thuiscomputer hardware niet genoeg voor is. Met remote kunnen deze applicaties toch gedraaid worden.

Zowel remote als in de Cloud met Mr. Blocks

Goed beveiligde automatisering voor iedereen in de organisatie goed geregeld.  Altijd en overal toegang tot documenten. En een stel zakelijke vrienden die het leuk vinden om jou en je medewerkers te helpen met alle IT vraagstukken. Bij Mr. Blocks kan dit allemaal.

Voor al je werkplekken zorgen wij voor een supersnelle en stabiele internetverbinding. Doordat je werkt in de Cloud kun je met elke device (computer, laptop, tablet of telefoon) altijd en overal bij al je documenten. Over de beveiliging hoef jij je geen zorgen te maken. Deze is perfect en voldoet aan de strenge normen voor informatiebeveiliging. Ook wordt er dagelijks een back-up van je gegevens gemaakt.

Zoals hierboven aangegeven kunnen niet alle applicaties worden aangeboden vanuit de Public Cloud. Deze applicaties bieden wij vervolgens aan via onze Private Cloud. Deze staat veilig op ons stabiele en beveiligde platform. Hierdoor kunt u volledig zonder een eigen server aan het werk.

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn?

Vul hier het contact formulier in en wij nemen
zo snel mogelijk contact met je op!

Support