Cloud Strategie: Efficiënt overstappen

Cloud Strategie
31 mei 2023

Een Cloud strategie plan wordt gemaakt om data en toepassingen van een lokale omgeving naar een Cloud omgeving te verplaatsen. Het is belangrijk om in kaart te brengen waar de prioriteiten liggen, hoe er het efficiënt mogelijk overgestapt kan worden en te migreren. Daarom is het opstellen van een Cloud strategie plan essentieel om zo systematisch te werk te gaan.

Formuleer de juiste doelstellingen

Het is belangrijk om de juiste doelen te weten waarom je als bedrijf over wilt stappen naar de Cloud. Zo kan je de omgeving op de juiste manier instellen. Denk hierbij aan doelen zoals het willen opzetten van een omgeving voor medewerkers die thuiswerken, een makkelijk schaalbare omgeving willen hebben of het overal en altijd toegankelijk maken van je data en bestanden op een veilige manier. Ongeacht wat je doelstellingen zijn is het belangrijk om deze goed te bespreken met je IT beheer om de beste opties en mogelijkheden te vinden.

Cloud services

Public, private en hybrid Cloud bieden verschillende functies aan voor je organisatie. Denk hierbij aan Software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) of infrastructure-as-a-service (IaaS). Bedrijven die voornamelijk in de Cloud gaan werken kiezen vaak voor de SaaS optie, omdat het ontwikkelen van eigen apps, platformen of infrastructuren niet van toepassing zijn. Lees voor meer informatie onze insight over de verschillende Cloud services.

Stel een roadmap op

Wanneer alles in kaart is gebracht en de mogelijkheden duidelijk zijn is het belangrijk dat alles ingepland wordt. Aan de hand van het opstellen van een roadmap kan je de technische werkzaamheden en organisatorische activiteiten in een overzichtelijk schema duidelijk maken. Zo weet je tijdens welke werkzaamheden welke mensen betrokken en mogelijk verstoort kunnen worden in hun dagelijkse werkzaamheden. Hierop kan er ingespeeld worden zodat er zo min mogelijk risico’s of verrassingen bij komen kijken. Op basis van een goede inventarisatie kan de migratie goed en efficiënt verlopen.

Eigen beheer of uitbesteden

Het migreren naar de Cloud is een hele opgave. Vaak besteden daarom organisaties hun IT beheer uit, omdat zij te weinig kennis, mogelijkheden of tijd hebben om dit te onderhouden. Wanneer je besluit om het uit te besteden is het belangrijk om goede afspraken te maken en de communicatie tussen de partijen te waarborgen. Lees de voordelen en nadelen van het uitbesteden of IT in eigen beheer hier.

Mr. Blocks helpt je naar de Cloud met een effectieve strategie

Voor al je werkplekken zorgen wij voor een supersnelle en stabiele internetverbinding. Doordat je werkt in de Cloud kun je met elke device (computer, laptop, tablet of telefoon) altijd en overal bij al je documenten. Over de beveiliging hoef jij je geen zorgen te maken. Deze is perfect en voldoet aan de strenge ISO 27001 en NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging. Ook wordt er dagelijks een back-up van je gegevens gemaakt. Je IT beweegt heel makkelijk met je organisatie mee. Het aansluiten en afsluiten van werkplekken is met één telefoontje geregeld. Wel zo flexibel en goedkoop.

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn?

Vul hier het contact formulier in en wij nemen
zo snel mogelijk contact met je op!

Support