2023 and Beyond

Toekomst van IT
31 mei 2023

Hybride werken is een steeds meer voorkomende mogelijkheid binnen organisaties. Het werken waar en wanneer je maar wilt heeft ook op het ICT-gebied veel veranderingen gebracht. ICT was al een belangrijk onderdeel, maar zal nog belangrijker worden.

Ontwikkelingen die verwacht kunnen worden

  • Versnelde digitalisering
  • Verbeterde cybersecurity
  • Zero-trust beveiliging
  • Grotere impact van machine learning
  • Adaptive AI

Versnelde digitalisering

De lockdown heeft voor vele dingen gezorgd. Het versnellen van de digitale transformatie is er een van. Communicatie moest toegankelijker worden voor medewerkers waardoor het gebruik van een programma zoals Microsoft Teams steeg. Hier moest beveiliging en integratie van andere applicaties toegepast worden om zo een goede werkomgeving te creëren voor de werknemers. Het overal toegang hebben tot bestanden werd een prioriteit waardoor Cloud Computing ingeburgerd werd in het dagelijks gebruik. Dit zorgde voor een flexibele en schaalbare manier om voor de behoefte van automatisering te zorgen.

Verbeterde cybersecurity

Cybersecurity zal een blijvende trend zijn. Elke dag worden er nieuwe soorten cyberdreigingen ontdekt. Daarom is het belangrijk om de beste beveiligingssoftware, antivirus en andere cybersecurity programma’s in te zetten. Niet alleen de software moet goed werken, ook medewerkers moeten weten om goed om te gaan en veilig hun werk thuis of op locatie uit te voeren. Beveiliging is een “must have” voor een organisatie, vooral een organisatie die in de Cloud werkt.

Zero-trust beveiliging

Zero-trust beveiliging zal dit jaar een groot focuspunt zijn. Het zero-trust model gaat ervan uit dat iedere gebruiker, elk device en elk verbindingspunt een bedreiging is, zelfs binnen het bedrijfsnetwerk. Elk verzoek moet daarom geauthentiseerd, geautoriseerd en versleuteld worden om toegang tot het systeem te krijgen. Hackers zullen ook mee gaan met de versnelde digitalisering. Daarom is het belangrijk om op elk punt te controleren en beveiligen.

Grotere impact van machine learning

Machine learning is een vorm van AI (artificial intelligence) dat gericht is op het bouwen van systemen die van de verwerkte data kan leren en gebruiken om beter te presteren. Dit wordt al overal om ons heen toegepast zoals het bankieren, online winkelen of social media platformen. Deze trend zal zorgen dat bedrijven hun concurrentie een stap voor te zijn, maar ook meer waarde aan hun klanten te bieden.

Adaptive AI

Artificial Intelligence (AI) is verworven in ons dagelijks leven. Adaptive AI gaat net iets verder dan je traditionele AI en past zich aan op basis van nieuwe data. Hiermee leert de adaptive AI van realtime gebeurtenissen en verfijnt zijn eigen code met deze ervaringen. Een goede manier waarop Adaptive AI kan toegepast worden is voor cybersecurity. Verdachte bestanden kunnen vooraf gedetecteerd worden en direct blokkeren. Het antivirussoftware van Microsoft is hier een voorbeeld van. Het hoeft ook niet alleen maar toegepast te worden in cybersecurity. Deze technologie kan ook gebruikt worden bij processen die afhankelijk zijn van snelle wisselingen zoals weersomstandigheden, de wisselkoers of het verkeer. Artificial Intelligence en daarbij ook Adaptive AI zal een groeiende en blijvende trend zijn.

De toekomst

Zoals hierboven vernoemd heeft de lockdown voor een versnelde digitalisering gezorgd. De trends zoals machine learning en adaptive AI zullen blijven groeien en verbeterd worden. Cybersecurity zal daardoor steeds strakker en beter moeten worden om alles bij te blijven, waardoor er een grote mogelijkheid ontstaat dat het zero-trust principe de norm wordt. Automatisering en digitalisering zal ook de klantenbeleving veranderen. De IT omgeving is niet meer weg te denken bij welk bedrijf dan ook.

Mr. Blocks groeit mee

Het Microsoft 365 business pakket van Mr. Blocks zal up-to-date blijven met de nieuwste versies applicaties dat onderhouden en beveiligd wordt. Mr. Blocks heeft ook services die helpen tegen het bestrijden van bedreigingen met hun gespecialiseerde AI dat bescherming tegen bedreigingen naar een hoger niveau tilt. Zo worden jouw netwerk, data en gegevens op de juiste manier bewaakt en beschermt. Mr. Blocks garandeert kwaliteit en denkt mee welke ICT-oplossing bij jouw bedrijf past.

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn?

Vul hier het contact formulier in en wij nemen
zo snel mogelijk contact met je op!

Support