Het computernetwerk connect

Het netwerk connect
18 november 2022

Een computernetwerk is een verbinding tussen twee of meerdere randapparaten. Deze communicatie kan via netwerkkabels of via een draadloos netwerk zoals het internet. Hierdoor kunnen de computers met elkaar gegevens uitwisselen. De verbinding kan lokaal of over grotere afstanden gedaan worden, men spreekt hier van een LAN of WAN verbinding.

WAN, ook wel “wide area network” genoemd, is een netwerk van computers die met elkaar verbonden zijn verder van elkaar weg. WAN’s bestaan in verschillende groottes, maar de meest bekende die iedereen kent is het internet.

LAN, ook wel “local area network” genoemd, is een netwerk van computers die lokaal verbonden zijn en zo met elkaar kunnen communiceren. De meest gebruikte methode om dit te doen is via een bekabelde basisband-verbinding. Je kan hierbij denken aan een ethernet kabel.

Je bedrade computernetwerk uitbreiden met een switch

Een netwerk switch is een randapparaat dat de bedrade netwerkaansluitingen vermenigvuldigd. Dit is niet het enige waar de switch van pas kan komen. Het kan ook ervoor zorgen dat verzonden datapakketten automatisch op de juiste plek komen. Hierdoor raakt het netwerk minder belast en blijft er bandbreedte over voor andere dingen.

Ook je draadloze netwerk kan uitbreidt worden

Dit wordt gedaan met een access point. Een apparaat dat je via een internetkabel aansluit. Je installeert het op een plek waar geen of weinig bereik is om zo een stabiele tweede wifi-netwerk te maken.  Met een access point heb je daardoor overal een connectie met je netwerk op een snelle en stabiele manier.

Beveiligen en beschermen

Je netwerk is een belangrijk onderdeel van je bedrijf met belangrijke data die beschermd moet worden. Dit is mogelijk met een computernetwerkbeveiligingssysteem, genaamd een firewall. Deze software blokkeert of staat selectieve datapakketten toe op je netwerk. Zo voorkom je schadelijke activiteiten en mogelijkheid dat iemand je netwerk binnen treedt.

Firewalls kan je zien als gesloten grenzen die web activiteiten beheert in een particulier netwerk. Ze zijn bedoeld om verspreiding van webbedreigingen te vertragen door het maken van “chokepoints”, waarna het wordt beoordeeld en afgehandeld. Een firewall is bedoeld om het aanvalsoppervlak van een netwerk te verkleinen, maar zal alleen niet voldoende zijn om je netwerk volledig te beschermen. Hierbij helpen RMM en EDR bij het beveiligen van het netwerk.

RMM

De RMM (Remote Monitoring en Management) oplossing is ontworpen om op een eenvoudige en moeiteloze manier om te gaan met complexe netwerken en de hieraan gekoppelde hardware. Het bevat een behoorlijk uitgebreide automatisering, diepgaande configuratiemogelijkheden en beveiligingsfuncties zoals patchbeheer.

Ingebouwde automatiseringsscripts en patchbeleid zorgen voor een geforceerde standaardisatie zodat iedereen op dezelfde manier werkt met dezelfde instellingen. Dit draagt op zijn beurt weer bij aan beveiliging, betrouwbaarheid en snelheid. Geen zorgen meer of een applicatie wel stabiel draait en veilig genoeg is om in gebruik te nemen of in gebruik te houden.

Op een servicedesk kan er dagelijks gecontroleerd worden met de ingebouwde monitoring en kan er bekeken en overlegd worden met een health rapportage van jouw omgeving. Alles om er maar voor te zorgen dat jouw ICT omgeving zo snel, betrouwbaar en veilig mogelijk is.

EDR

Nieuwe dreigingspatronen vragen om een andere aanpak. Zero-day-aanvallen, ransomware en bestandsloze bedreigingen ontsnappen allemaal aan de antivirusoplossingen waarop we voorheen vertrouwden. Til bescherming tegen bedreigingen naar een hoger niveau met Endpoint Detection & Response, dat AI gebruikt om de volgende cyberaanval een stap voor te blijven.

  • Biedt realtime, geautomatiseerde bescherming tegen zich ontwikkelende bedreigingen op elk eindpunt;
  • Gebruik AI-engines om statische en gedragsanalyses van nieuwe dreigingspatronen te herkennen;
  • Gebruik machine learning om reacties op bedreigingen te ontwikkelen;
  • Integreer, bedien en beheer eindpuntbeveiliging vanaf één dashboard.

Tegenwoordig zijn cyberaanvallen steeds meer en meer geavanceerd. Aanvallen zijn zelfs in staat om bestaande beveiligingsmaatregelen omzeilen.

Een Endpoint Detection & Response (EDR) oplossing biedt een uitgebreid overzicht van alle aangesloten endpoints in het bedrijfsnetwerk. En dus continu controle en visualisatie van elk device en eventuele dreigingen. De dreigingen worden geïdentificeerd in een vroegtijdig stadium en beschikken over alle tools om een aanval adequaat tegen te houden en in te dammen.

Snelle en nauwkeurige beheersing van dreigingen en oplossing van incidenten zijn dus mogelijk dankzij gecentraliseerde en geautomatiseerde acties. Dure aanvullende resources, kostbare uitvaltijd en verloren productiviteit behoren tot het verleden.

Mr. Blocks beveiligd

Goed beveiligde automatisering voor iedereen in de organisatie goed geregeld.  Altijd en overal toegang tot documenten. En een stel zakelijke vrienden die het leuk vinden om jou en je medewerkers te helpen met alle IT vraagstukken. Bij Mr. Blocks kan dit allemaal. Voor al je werkplekken zorgen wij voor een supersnelle en stabiele internetverbinding. Doordat je werkt in de Cloud kun je met elke device (computer, laptop, tablet of telefoon) altijd en overal bij al je documenten. Over de beveiliging hoef jij je geen zorgen te maken. Deze is perfect en voldoet aan de strenge ISO 27001 en NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging. Ook wordt er dagelijks een back-up van je gegevens gemaakt. Je IT beweegt heel makkelijk met je organisatie mee.

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn?

Vul hier het contact formulier in en wij nemen
zo snel mogelijk contact met je op!

Support